Addink is uw professionele partner; flexibel, betrokken en betrouwbaar.

Addink neemt uw volledige logistieke proces uit handen bij transport naar uw particuliere klant (B-to-C)

Voor diverse klanten verzorgen wij het transport richting consumenten met of zonder Kooiaap. Dit betreft zowel pallettransport als grotere goederen.Bij grotere goederen kunt u denken aan blokhutten, speeltoestellen en deuren die worden verkocht door een groothandel, speciaalzaak of webwinkel.Hierbij kunnen wij het complete logistieke proces uit handen nemen, de klant geeft bij ons aan welke goederen aan welke klant verkocht zijn. Nadat wij een leverafspraak gemaakt hebben met de consument gaan wij de order picken en laden.

Aangezien het vaak grote en zware producten zijn kan de consument deze niet zelf meenemen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de B-2-C transportdiensten van Addink Distributie.

Speciaal voor consumenten is er een proces ingericht waarbij een goede service het uitgangspunt is. Om te voorkomen dat wij voor een leeg huis staan bellen wij de consument op om een afleverdatum af te spreken, een dag voor levering geven wij de klant een gericht tijdblok van 2 uur door.

Wanneer de klant bij levering wil betalen kan er bij onze chauffeur gepind worden.

Van A tot Z van A naar B – via C

Vanuit een open, betrokken en flexibele werkwijze maatwerk leveren. Meedenken en voor elke situatie een pasklare oplossing bieden. In transport, opslag, distributie en verhuizingen. Een totaalpakket, waardoor Addink Distributie niet alleen van a tot b goederen vervoert, maar van a tot z alles uit handen kan nemen.

Het distributiecentrum in Zutphen is specifiek uitgerust om alle elementen binnen de keten optimaal te benutten. Van opslag, voorraadbeheer, planning, orderpicken en het laden van de vrachtwagens tot het uiteindelijke transport en het op tijd afleveren van de goederen.

Addink Distributie B.V. is al jaren een gevestigde naam als het gaat om pallettransport en buitenmaats transport richting consumenten, met of zonder kooiaap. Dit doen wij voor klanten in de hele Benelux. Bij buitenmaats transport kunt u denken aan hele grote producten, zoals speeltoestellen of blokhutten. Hierbij nemen wij het complete logistieke proces uit handen van de consument.

Met 12.000 m2 aan opslagruimte en iedere dag +/- 40 auto’s op de weg zijn we in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote organisatie.
Sinds 2005 is Addink Distributie een regionaal distributiecentrum voor het Palletways Central European Netwerk.

Een unieke constructie die zich toelegt op goederenvervoer van 1 tot 6 pallets. In nagenoeg heel Europa en, afhankelijk van de bestemming, binnen 24 tot 72 uur geleverd. Om dit proces van pallettransport functioneler en praktischer te maken is Addink International in het leven geroepen. Rob Span neemt hier de taak op zich om met Addink International als ‘nieuwe’ organisatie, het proces te professionaliseren en te optimaliseren. Dat betekent onder meer: sneller de nodige informatie, kortere lijnen en betere afspraken.

Er is gekozen voor deze naamsverandering om nog beter aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Want wat ooit is begonnen als een klein logistiek bedrijf, beschikt nu over een eigen distributiecentrum met een eigen distibutienetwerk in Nederland en is regionaal distributiecentrum voor het Palletways Central European Netwerk. Door met Addink International uit te breiden naar een aparte organisatie willen wij ervoor zorgen dat deze vorm van pallettransport, ook echt de aandacht krijgt die het hoort te krijgen.

Tevens lossen wij graag al uw lastige en logistieke vraagstukken voor u op. Niks is ons te gek, wij gaan geen uitdaging uit de weg.

Wat gaat er allemaal veranderen?
Voor u, de consument, gaat er niks veranderen. Het proces blijft gewoon hetzelfde. Speciaal voor de consument is er een proces ingericht waarbij een goede service het uitgangspunt is. Dat willen wij ten alle tijde ook graag zo behouden. Wel willen we werken aan het optimaliseren van het gehele proces. Een proces waarin er betere afspraken gemaakt kunnen worden, mede omdat de lijnen korter en duidelijker zullen zijn.

Hoe werkt het?
Ieder aangesloten transportbedrijf heeft verantwoording over één van de inmiddels 250 aangesloten regio’s in de Benelux, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal, Scandinavië en heel Oost-Europa. Zij verzamelen de op pallets gestapelde goederen bij de leveranciers om deze vervolgens te vervoeren en af te leveren bij het aan hen toegewezen regiodepot. Hier worden de pallets dezelfde nacht nog op bestemming gesorteerd om de volgende dag door anderen te worden opgehaald om in ‘hun’ regio te worden afgeleverd.